Etusivu
Vuonna 1980 perustettu Kyrös-Rasti ry. on vireä suunnistuksen erikoisseura.

Hiihtosuunnistusviikko 20.2.-28.2.

- 16.02.2021
muokattu pe 19.2.
Kyrös-Rasti järjestää hiihtosuunnistusviikon 20.2.-28.2. Lentokentän maastossa.
Hiihtosuunnistusviikko toimii omatoimirastien tapaan, rastit ovat maastossa merkityn ajan ja suunnistamaan saa mennä silloin kuin se itselle parhaiten sopii.

Tarjolla on Tero Linnainmaan suunnittelemat radat. Ratoja on neljä, ne ovat keskenään erilaisia ja pituudeltaan 4-5 kilometriä. Radoilla oikominen on kielletty!

Karttojen hinnat:

yksi kartta 10e
kaksi karttaa 15e

Seura vuokraa myös karttatelineitä (5e kpl), tiedustelut Ennimaria Järventaustalta (0404115530).
Karttoja voi noutaa tutusta Marjan Kukasta (Kärrykuja, Hämeenkyrö. Avoinna 6-21) lauantaina 20.2.kello 12 alkaen!
Parkkipaikkana toimii Lentokentän parkkipaikka (Vasuntie 92).

Seura järjestää myös ohjeistusta ja hiihtosuunnistuskoulua.

Hiihtosuunnistuskoulua järjestetään seuraavasti:

Su 21.2 klo 10, 10.30 ja 11
Ma 22.2 klo 9
Ma 22.2 klo 16.30
Ti 23.2 klo 16 ja 16.30
Ke 24.2 klo 16 ja 16.30
La 27.2 klo 10, 10.30, 14 ja 14.30

Opetuksen hinta 5€/hlö.
Tarjolla myös 20€ paketti (opetus, kartta ja karttatelineen laina). Maksut paikanpäällä käteisellä tai Mobilepay:llä.

Opetuksessa käydään osanottajien taitotaso huomioiden läpi hiihtosuunnistuksen perusasioita, kuten hiihtosuunnistuskartan karttamerkkejä ja reitin valitsemisen perusteita. Halutessasi ohjaaja voi lähteä radan ensimmäisille rastiväleille tueksi. Opetuksen kesto on noin 30 min.
Kokoontuminen tapahtuu Puoli-Pirkan laavulla, joka sijaitsee parkkipaikan läheisyydessä.

Ilmoittautumiset tästä linkistä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmZjU6pwO-3_61zV356toZc3zg2gfpWHog_UODyQMYEqzyBQ/viewform?usp=sf_link
viimeistään edellisenä iltana. Muutokset mahdollisia.
Opetukseen liittyvissä kysymyksissä, ota yhteyttä Ennimaria Järventausta (0404115530)


Lisätietoja antaa Eeva Linnainmaa (0404186271)Vuoden 2021 alkuinfoa

- 07.02.2021

Vuosi 2021 on pyörähtänyt käyntiin ja luntakin on tullut reippaasti. Nyt on aika infota tulevasta vuodesta, johon koronapandemia edelleen luo omat haasteensa. Kyrös-Rastin syyskokous pidettiin 13.12.2020 paikan päällä nuorisoseurantalo Mäntylässä sekä osittain etänä. Kokouksessa valittiin seuralle uusi puheenjohtaja, Eeva Linnainmaa.

Rakkaat seuralaiset, on ilo ja kunnia toimia seuramme 9. puheenjohtajana. Vaikka olen nuori, olen ehtinyt toimimaan seuramme jäsenenä pian 26 vuotta. Isoisäni toimi aikanaan seuramme ensimmäisenä puheenjohtajana, mummu veti naisjaostoa, isä edusti seuraa MM-kilpailuissa asti ja äitini siivitti KyRan nuorisojaoston 2000-luvun alkupuolella menestykseen. Olen siis saanut “Rastilaisuuden” verenperintönä, ja kasvanut seuran mukana: rinkasta saattajasarjaan, SM-kilpailuihin ja kokeneeksi kilpailuiden järjestäjäksi. Seuramme vahvuus on hyvä yhteishenki, jota toivon jatkossakin vaalittavan. Jokainen on tervetullut Kyrös-Rastiin, ketään ei syrjitä ja kaveria tuetaan niin metsässä kuin sen ulkopuolella. Vaikka seuran puheenjohtaja vaihtuu, ei seuran toiminta ole tulevana vuonna suurten muutosten alla. Seuramme on tulevaisuudessakin kaikille avoin, ja jokaisella on mahdollisuus harrastaa tai halutessaan edetä urallaan huipulle asti. Jotta toimintamme myös palvelisi jokaista seuralaista mahdollisimman hyvin, pyydänkin teitä olemaan aktiivisia: kertokaa toiveistanne, ideoita, kehityskohteita tai ihan vaan kuulumisia ja fiiliksiä siitä, millaista on olla Rastilainen. 

Vielä hieman hölskyvin saappain puheenjohtajan tietä tallustaen, 

Eeva

Syyskokouksessa vahvistettiin johtokunnan esittämä toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä päätettiin KyRalle vastuuhenkilöt vuodelle 2021.  Johtokuntaan kuuluvat puheenjohtajan lisäksi Anne Asp (naisjaosto pj), Ennimaria Järventausta, Liisa Naskali (nuoriso- ja valmennusjaosto pj, seuran varapj), Kristiina Pyhtilä, Vesa Suonurmi (kartoitus-, kuntourheilu- ja kilpailunjärjestämisjaosto pj), Elisa Tuomisto, Tarja Vanhatalo-Suonurmi (sihteeri) ja Marita Vähä-Savo (talousjaosto pj, seuran taloudenhoitaja).

Kokouksessa vahvistettiin johtokunnan esityksen mukaisesti liittymis-, jäsen- ja kannattajajäsenmaksujen suuruudet: 20€ / hlö, ainaisjäsenmaksu 200 € / hlö. Kannatusjäsenmaksu on 100 € (tarkoitettu yrityksille tai yhdistyksille). Jäsenmaksut maksetaan KyRan tilille (Aito Säästöpankki) FI73 4503 0010 2897 46 viitenumerolla 4501.Tulevia tapahtumia:
Hisuviikko helmikuussa lentokentän maastossa. KyRalaisille opastusta hiihtosuunnistukseen ja mahdollisuus kokeilla lajia. Karttatelineitä saa seuralta lainaksi harjoituksen ajaksi. Lisäinfoa tulee www.kyros-rasti.fi
Lasten ja nuorten saliharjoitukset jatkuvat perjantaisin klo 18 Sillassa. Suunnistuskoululaisille ohjelmaa joka 2. perjantai. Starseille joka perjantai. Harjoituksissa huomioidaan koronarajoitukset.
Suunnistuskoulun aloitusajankohdasta tiedotetaan myöhemmin
Sata-Häme Rastit alkavat huhti-toukokuussa; toivotut omatoimirastit jatkuvat. Seuraa KyRan nettisivuja.

Suunnistuslisenssien lunastaminen tapahtuu www.suomisport.fi kautta. Käy kirjautumassa palveluun, lunasta lisenssisi siellä ja tallenna saamasi sport-id numero Irmassa oleviin tietoihisi, jos et ole sitä jo viime vuonna tehnyt. HUOM! Lasten ja nuorten (tänä vuonna 18 v ja nuoremmat) lisenssien maksaminen tapahtuu seuran toimesta, joten riittää, että ilmoitat sihteerille maksaneesi kausimaksun, jotta vakuutuksellinen lisenssisi voidaan lunastaa kyra.sihteeri@gmail.com tai 040-5960172/ Tarja V-S. Lisätietoa lisensseistä https://www.suunnistusliitto.fi/liitto/lisenssi/

Huom huom:
Hämeenkyrön kunta on saanut OKM:ltä erityisavustuksen, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten harrastamista heti koulupäivän jälkeen, illalla tai viikonloppuna. Tarkoituksena on tuottaa ilmaisia harrastusmahdollisuuksia peruskoululaisille erilaisten kerhojen muodossa. Kunta tuottaa kerhot pääsääntöisesti ostamalla ne paikallisilta seuroilta ja järjestöiltä. Jokaisesta pidetystä kerhotunnista seura saa korvauksen. Myös Kyrös-Rasti aikoo osallistua erilaisten kerhojen järjestämiseen. Suunnistusta, höntsäliikuntaa sisällä ja ulkona, kokkikerhoa, käsitöitä, askartelua, ensiapua, tanssia jne. Erilaisten kerhojen järjestämiseen tarvitsemme kaikkien Rastilaisten apua. Jos kiinnostuit asiasta ja sinulla olisi mahdollisuus pitää jotakin kerhoa enintään 9:lle lapselle (10 hlön koronarajoitus) kevään aikana, niin ota yhteyttä Liisa Naskaliin, liisa.k.naskali@gmail.com tai puh. 050 3790073Kyrös-Rasti ry.n syyskokous

- 26.11.2020
Kyrös-Rasti ry.n sääntömääräinen syyskokous pidettiin su 13.12.2020 klo 17.00 Nuorisoseurantalo Mäntylässä. Seuran uudeksi puheenjohtajakisa valittiin Eeva Linnainmaa. Johtokunnan jäseninä tulevana vuonna toimivat Tarja Vanhatalon-Suonurmi, Liisa Naskali, Elisa Tuomisto, Anne Asp, Vesa Suonurmi, Ennimaria Järventausta, Kristiina Pyhtilä ja Marita Vähä-Savo.Aktiivienmaili 2020 tulokset

- 01.11.2020
Aktiivienmaili järjestettiin 1.11.2020 kauden päättäjäisten yhteydessä. Kiitos kaikille osallistuneille!