Etusivu
Vuonna 1980 perustettu Kyrös-Rasti ry. on vireä suunnistuksen erikoisseura.

Pyöräsuunnistamaan!

- 01.06.2020
Kiinnostaako pyöräsuunnistus?

Kankaanpään Suunnistajat järjestävät KyRalaisille ja muille kiinnostuneille pyöräsuunnistuksen opetusta. Nyt on loistava tilaisuus päästä kokeilemaan vauhdikasta lajia! Ensimmäinen luento + harjoitus järjestetään lauantaina 6.6 klo 12.00 alkaen Kankaanpäässä. Luento pidetään Kuninkaanlähteen Kuninkaankartanolla, os. Kuninkaanlähteentie 392, Kankaanpää. Luennon jälkeen harjoitus Kuninkaankartanolta käsin. Mukaan tarvitset maastopyörän + kypärän (kypärä on PAKOLLINEN), juomapullon ja karttatelineen (myös hisu-teline käy, jos pyörään kiinnitettävää karttatelinettä ei ole).

Tervetuloa mukaan kokeilemaan KAIKKI pyöräsuunnistuksesta kiinnostuneet, yli 10-vuotiaat. Ilmoittaudu mukaan viimeistään torstaina 4.6. Elisalle, p. 0503387793 / elisa.tuomisto@gmail.com.

Kyrös-Rasti on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä tukea pyörä- ja hiihtosuunnistuksen kehittämiseksi Kyrösjärven seudulla.Sata-Häme-rastit alkavat - omatoimirastit jatkuvat!

- 01.06.2020
Sata-Häme-rastien keskiviikkotapahtumat palaavat - omatoimirastit jatkuvat

Sata-Häme-rastien normaaliaikojen keskiviikkoiset tapahtumat alkavat 10.6.2020 Vesajärven Ihanankulmalta. Keskiviikkoisin on tarjolla emit-leimasimet ja ajanotto. Kartan myynti tapahtuu tapahtumapaikoilta klo 17.30-19.00. Käytettäessä emit-leimasimia, pyydämme kiinnittämään huomiota hyvään käsihygieniaan ja ehdottomasti pysymään kotona, mikäli on flunssan oireita. Lisäksi turvavälejä on syytä noudattaa tapahtumapaikoilla.

Suuren suosion saaneet omatoimirastit kuitenkin jatkuvat. Keskiviikkotapahtumien jälkeen rastit pysyvät metsässä seuraavan viikon tiistai-iltaan asti. Emit-leimausta ei omatoimirasteilla ole. Kartan voi ostaa ja tulostaa itselleen www.rastilippu.fi:stä. Lisäksi karttoja on myynnissä Nouskin iltarastikerroilla Sammin St1-asemalta ja KyRan kerroilla Hämeenkyrön Marjan Kukassa.

Kartan hinta on 5 € sekä paikanpäältä ostettuna, että omatoimisuunnistuksessa. Sata-Häme-rasteille kausikortin ostaneille ja Nouskin ja KyRan junnuille lähetetään kartat sähköpostiin kuten tähänkin asti (kartat.satahamerastit@gmail.com). Sata-Häme-rastit Mahnalassa 25.-31.5.

- 24.05.2020
Sata-Häme-rastien omatoimirastit jatkuvat Hämeenkyrön Mahnalassa 25.-31.5.2020. Ratamestarina on toiminut Tero Linnainmaa. 

Keväisen reippaasti ratavaihtoehtoja on tarjolla tavanomaista useampia! Näistä varmasti löytyy jokaiselle jotain, ja vielä vaikka useampaan kertaan! 
Tarjolla seuraavat ratavaihtoehdot:
A pitkä 6,2 km (vaikea)
A lyhyt 4,3 km (vaikea)
B 3,8 km (keskivaikea)
C 3,2 km (helppo)
C pitkä 4,3 km (helppo)
D 1,6 km (lapsille)

Kartta maksaa 5 €. Voit ostaa ja ladata sen itse Rastilippu.fi:ssä,  maksaa suoraan Kyrös-Rastin tilille FI73 4503 0010 2897 46 ja lähettää karttapyyntö osoitteeseen kartat.satahamerastit@gmai.com. Karttoja on myös saatavilla Marjan Kukasta. Marjan Kukan itsepalvelumyymälä (os. Rataskuja 12, 39100 Hämeenkyrö) on avoinna joka päivä klo 6-21. Noutaessasi karttaa Marjan Kukasta, täytä myös ilmoittautumislappu (nimi, rata, ja maksutapa). Maksettaessa Marjan Kukkaan, huomioithan käteismaksun 5 € tasarahalla.Suunnistuskoulu alkaa 2.6

- 18.05.2020
Lasten ja nuorten suunnistuskoulu alkaa ti 2.6 klo 18 -19.30 Sillan pihassa (Hämeenkyrön kirkonkylän ala-aste). Kokoonnumme pihassa olevalla hiekkakentällä. Koko suunnistuskoulukerran ajan olemme ulkona, joten pukeutukaa sään mukaisesti. Etsimme myös lähialueilla olevia rasteja.
Suunnistuskoulu jatkuu tästä viikottain tiistaisin syksyyn asti, poislukien heinäkuussa oleva 3 viikon kesätauko.  

Suunnistuskouluun voi lapsi tuoda mukanaan oman aikuisen, jolloin myös vanhempi pääsee liikkumaan, alle 7-vuotiaan lapsen kanssa toivotaan aina vanhemman mukana oloa, yli 7-vuotiaat voivat olla suunnistuskoulussa myös ilman omaa aikuista. Lasten ohjaamis- ja opettamisvastuu on aina suunnistuskoulun ohjaajilla. 

Noudatamme suunnistuskoulussa hallituksen ohjeita kokoontumisrajoituksista, turvaväleistä jne.

Lisätietoja aiheesta nuoret välilehdellä.

Tervetuloa uudet ja vanhat suunnistuskoululaiset!