Etusivu
Vuonna 1980 perustettu Kyrös-Rasti ry. on vireä suunnistuksen erikoisseura.

Suunnistuskoululaiset

- 25.03.2020
SUUNNISTUSKOULUN ALKU SIIRTYY VÄHINTÄÄN TOUKOKUUN ALKUUN

Korona tilanteen takia olemme joutuneet lopettamaan talven saliharjoittelun ja kesäkauden alkua siirtämään tämän hetkisen ennusteen mukaan toukokuun alkuun.  Tiedotamme heti, kun suunnistuskoulun alkaminen varmistuu.


OMATOIMIHARJOITUKSET SUUNNISTUSKOULULAISTEN PERHEILLE

Koska Korona tilanteen takia emme pysty aloittamaan ohjattu suunnistuskoulua, tarjoamme omatoimi suunnistusta suunnistuskoululaisille oman perheen kanssa. 

Radat ovat helppoja. Ratoja voi perheet suunnistaaa yhdessä. Usean vuoden suunnistusta harrastaneet lapset, voivat suunnistaa ratoja yksinkin. Muista kuitenkin, että vain terveenä saa lähteä suunnistamaan. 

Ensimmäisten kertojen  radat ovat keskustojen sprinttikarttoilla. Niissä pihaalueet merkitään oliivin vihreällä ja niihin ei saa missään nimessä mennä. Kartassa on lisäksi muita kiellettyjä alueita ja ne on merkitty violetilla vinoviivoituksella.

Suunnnistusradassa lähtö merkitään kolmiolla ja maali kahdella päällekkäisellä ympyrällä. Rastit kierretään järjestyksessä. Jos rata tuntuu liian pitkältä, rataa voi aina lyhentää. Rasteilla ei rastilippua vaan punainen tai oranssi kuitunauha. Rasteilla ei ole leimasinta.


Joka torstai avautuu uusi rata, joka on suunnistajien käytössä viikon ajan. Voit pyytää kartan sähköpostiisi (liisa.k.naskali@gmail.com), josta saat sen itse tulostettua. Lisäksi karttoja on valmiiksi tulostettuna Mäntykuja 17 postilaatikossa.

Tarvittaessa lisätietoja saat Liisalta 050-3790073 tai Päiviltä 040-7082998


1. kerta 26.3-1.4 Kyröskoski, lähtöpaikka jäähallin pihassa. 


Suunnistuksen ja liikunnan iloa tovottaen Kyrös-Rastin suunnistuskoulun ohjaajat Muutoksia harjoituksiin

- 14.03.2020
Vallitsevan koronavirus-pandemian vuoksi Kyrös-Rastin yhteisiin harjoituksiin tapahtuu seuraavia muutoksia:
- Stars-ryhmän salivuorot tältä keväältä perutaan.
- TehoStarsien leiri maaliskuun lopussa perutaan, mutta sprinttiharjoitus pidetään.
- Lasten suunnistuskoulun aloitus siirretään toukokuun puolelle. Tiedotamme tarkemmasta aikataulusta lähiaikoina.

Ei kuitenkaan unohdeta omatoimista harjoittelua, se on erittäin suositeltavaa! Muistetaan että kaikki treenaaminen tehdään vain terveenä.Kuntosuunnistuksen puuhamies Seppo Suutarla on poissa

- 03.02.2020
Suunnistusyhteisö ja Kyrös-Rasti olivat merkittävässä osassa Seppo Suutarlan elämää. Yhteisö oli hänelle hyvin tärkeä ja myös toisinpäin. Seppo vastasi usean vuoden aikana Kyrös-Rastin Sata-Häme-rastien tulospalvelusta ja toimi lukuisten tapahtumien ratamestarina. Asiaan vihkiytyneisyyttä kuvaa se, että Seppo kehitti ja ohjelmoi oman tulospalveluohjelman, jolla useiden vuosien aikana kerättiin kuntosuunnistustapahtumien ajat talteen väliaikoineen.

Seppo oli aina siellä missä tapahtui. Hän oli yksi ns. hiljaisista tekijöistä ja antoi suuren panoksen erilaisten kilpailujen ja tapahtumien onnistumiselle. Hän toimi mm. vuonna 2015 SM-kilpailujen maalin vastaavana ja monissa muissa kilpailuissa tulospalvelussa, liikenteenohjaajana, rastien viejänä ja kerääjänä, aina siellä missä milloinkin oli tarvetta. Seppo oli myös idearikas ja antoi meille monia hyviä ajatuksia toteutettavaksi.

Seppo Suutarla oli itsekin innokas kuntosuunnistaja ja osallistui muiden seurojen tapahtumiin ympäri Suomea. Seppo kertoi tavoittelevansa 100 eri kartalla suunnistamista vuodessa. Viime marraskuussa Seppo harmitteli, miten tuo sadan maaston tavoite oli jäänyt monena vuotena syystä tai toisesta vähän vajaaksi. 

Kyrös-Rastin johtokunnassa Seppo toimi vuosina 2015-2019. Kiitoskukat Sepon panoksesta seuran eteen vaihtuivat yllättäen muistokukiksi. 

Sepon muistoa kunnioittaen,
seurakaverit ja Kyrös-Rasti ryleimaus2020-leiri Vuokatissa 2.-5.6

- 23.01.2020
Tämän kesän nuorten 8-18 vuotiaiden suurleiri Leimaus2020 järjestetään Vuokatisssa 2.-5.6. Tarjolla hyviä suunnistusharjoituksia jokaisen tason mukaan, mukavaa oheisohjelmaa, paljon liikkumista ulkoilmassa, hyvää seuraa ja unohtumattomia kokemuksia. 

Lisätietoa leiristä Liisalta sekä leimaus2020 www-sivuilta. 

KyRalta lähdössä leirille komea joukko. Lähde sinäkin! Ilmoittaudu pikaisesti, viim. 25.1 Liisalle (050 3790073 tai liisa.k.naskali@gmail.com.