Etusivu
Vuonna 1980 perustettu Kyrös-Rasti ry. on vireä suunnistuksen erikoisseura.

OCAD-koulutus 17.11.2018

- 08.11.2018

Kutsu

OCAD-peruskurssi lauantaina 17.11.2018 Ikaalisissa

Kurssipaikka:
Ikaalisten yhteiskoulun äidinkielen luokka, osoitteessa Poppelikatu 10, Ikaalinen.

Ajankohta:
La 17.11.2018 klo. 9.00 – 16.00.

Kurssin ohjelma:
– Suunnistuskartan valmistuksen vaiheet, kuvausohjeet ja symbolit
– OCAD-kartanpiirto-ohjelman perusteet ja käytännön harjoituksia.
– OCAD-rataohjelman perusteet ja käytännön harjoituksia
– OCAD ja GPS

Kurssille tarvittavat välineet:
Oma kannettava tietokone, jossa OCAD ja hyvä käteen sopiva hiiri sekä muistiinpanovä-lineet. Kurssin opetus perustuu OCAD 2018-versioon, mutta kurssilla voi myös käyttää ohjelman aiempia versioita 10, 11 ja 12. (Jos ei omista ohjelmaa, ohjelman trialversion voi käydä lataamassa OCAD:n kotisivuilta ennen kurssia, https://www.ocad.com/en/trial/. Kannattaa huomioida, että trialversiota voi käyttää maksutta 3 viikkoa lataamisesta ja ver-sion voi ladata vain kerran tietylle tietokoneelle.)

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen 14.11.2018 mennessä osoitteella kyra.ilmoittautuminen@gmail.com.

Kurssille mahtuu järjestävien seurojen nuorten lisäksi 5 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille lähetetään tarvittaessa lisäinformaatiota ja materiaalia sähköpostitse ennen kurssia.

Kurssimaksu:
Kurssimaksua ei peritä. Lounas omakustanteisesti.

Kouluttaja:
SSL:n karttakouluttaja Eero-Antti Lonka

Lisätietoja:
Lisätietoja Elisa Tuomisto elisa.tuomisto@gmail.com tai Kristiina Oksanen kristiina@ippnet.fi.

Järjestäjät:
Kyrös-Rasti, Ikaalisten Nouseva-Voima ja Suomen SuunnistusliittoLamppusuunnistus perjantaina

- 07.11.2018
Perjantaina 9.11 klo 17.30 lamppusuunnistus Vaivian suoran maastossa. Radat 1.5 km ja 3 km. Voit suunnistaa yksin, pareittain tai ryhmissä. Ota mukaan emit ja valon lähde (myös taskulamppu riittävä) sekä karttamuovi.Kauden päättäjäisissä palkittuja

- 04.11.2018
Kyrös-Rastin kaudenpäättäjäisiä vietettiin tänään Mahnalan ympäristökoululla. Tero Linnainmaa kertoi tulevasta Hisu-kaudesta jossa päätähtäimessä ovat EM-kisat Turkissa ja MM-kisat Ruotsissa. Vuoden joukkueena palkittiin HOV:in KyRa 1(Johanna Naskali, Vilma Pyhtilä, Neea Pyhtilä, Kalle Pihkoluoma ja Adveliina Koskinen), joka sijoittui upeasti seitsemänneksi. Tsemppi-peukun saivat vuoden iloisin suunnistuskoululainen Iida Koivurinne ja varma suorittaja Johanna Naskali. Vuoden juniorivalmentajapysti löytyy ensi vuonna Tarja Vanhatalo-Suonurmen kirjahyllystä ansiostaan suunnistuskoulun eteen. Matti Rajamäelle myönnettiin elämäntyöpalkinto rastipukkien taituruudesta. Naisjaoston Anne Aspia muistettiin ravintolalahjakortilla. A-stipendin arvoisesti kuluneella kaudella hiihtosuunnisti Tero Linnainmaa ja kesäsuunnisti Adveliina Koskinen. B-stipendin hiihtosuunnistuksesta saivat Lauri Linnainmaa, Lauri Naskali, Ennimaria Järventausta ja Julia Hirvonen. Lisäksi aiemmin päivällä juostiin Aktiivien maili, jonka voittajina olivat Tuomas Väinä ja Netta Rajamäki.

Kiitos menneestä kaudesta kaikille! Kohti uusia lumia Aktiivien mailin kilpailuohjeet

- 04.11.2018
Kilpailuohjeet
Kartan koko A4.
Käyräväli 5m.
Mittakaava 1:7600 (tavallinen rata) ja 1:4000 (micro)
Lähtöväli >1min. Lähtöjärjestys tehdään paikanpäällä. Ensimmäinen lähtö noin klo 10.00
Omat karttamuovit.
Rastimääritteet on kartassa, ei irrallisia.
Oma kilpailunumero halutessaan. Saa taitella ja peittää mainoksia, jos haluaa.

Toiminta lähdössä:
Kilpailija antaa karttamuovinsa lähtöhenkilölle muutama minuutti ennen lähtöä. Lähtöhenkilö laittaa samaan muoviin molemmat kartat eri päin. Kilpailija saa kartan 5sek ennen lähtöä.

Ohjeet matkalle:
Kilpailija suunnistaa normaalisti rataa rastille numero 3.
Rastilla numero 3 käännetään kartta ja juostaan micro-suunnistus. Micro-suunnistuksen lähdössä on lähtökolmio. Micro-suunnistus on tavallista suunnistusta, mutta mittakaava on suuri ja rastivälit todella lyhyitä. Vähän kuin rastinotto.
 Micro-suunnistus päättyy tavallisen rastille numero 4 (myös tavallisen radan rasti numero 4) jossa käännetään kartta ja jatketaan maaliin. HUOM! Micro-suunnistuksessa rastiympyröitä on pienennetty normaalista ja rata kulkee hyvin pienellä alueella. Tarkkuutta!

Rasteilla on kapulat, joissa koodi on 100 suurempi kuin kartassa. Eli kartassa 1. rastin koodi on 31 ja maastossa 131, 2.rastin koodi 32 ja maastossa 132. Tarkista ainakin micro-suunnistuksessa koodit, jotta menet oikeassa järjestyksessä.

Maalista on noin 500m kilpailukeskukseen, jossa emit tarkistus ja tuloslaskenta. Kilpailijat tulevat omaan tahtiin maalista kilpailukeskukseen, älä jää maaliin odottamaan muita. Varustekuljetusta ei järjestetä jos on plus asteita ja poutaa.

Jos jäi epäselvää niin kysy ennakkoon tai kisapaikalla.