Etusivu
Vuonna 1980 perustettu Kyrös-Rasti ry. on vireä suunnistuksen erikoisseura.

Aktiivien maili, kauden päättäjäiset jne tulevaa ohjelmaa!

- 21.10.2019
Aktiivien maili suunnistetaan la 2.11. Pentinmaassa, os. Mäkelä-Haavistontie 111. Noin mailin suunnistukseen voi lähteä klo 10-11. Sarjat: naiset ja miehet. Myös lapset juoksevat em. sarjoissa. Kaikki, myös lapset, suunnistavat saman radan. Kummankin sarjan voittaja palkitaan kiertopalkinnolla kauden päättäjäisissä.

KyRan kauden päättäjäisiä vietetään su 3.11. klo 17 alkaen Mahnalan koululla. Luvassa on perinteiseen tapaan seuranmestaruuskilpailujen palkintojen jako, katsaus suunnistuskauteen, palkitsemisia, pientä purtavaa, jotakin toiminnallista aktiviteettia sekä muuta ohjelmaa ja tietysti perinteiset arpajaiset (joihin perinteiseen tapaan saa tuoda palkintoja). Kunnioitamme koulun tapoja, joten kengät riisutaan tuulikaappiin ja sisällä ollaan joko sisäkengillä tai sukkasillaan.

Lasten suunnistuskouluohjaajille, stars-ryhmäläisille ja kaikille, ketä kiinnostaa lasten ohjaaminen suunnistuksen parissa (ja muutenkin) on tarjolla Nuori Suunta ohjaaja-koulutusta Ikaalisissa 16.-17.11.2019. Koulutus on seuran jäsenille ilmainen.

Lisätietoa: https://www.suunnistusliitto.fi/nuoriso/koulutus/nuori-suunta-ohjaajakoulutus/
Kopioi ilmoittautumislinkki selaimeen https://link.webropolsurveys.com/S/1E79E1F59AEFC009


Talvikauden salitreenit alkavat pe 1.11. klo 18-20 Sillan liikuntasalissa. Talvikauden treeneihin ovat tervetulleita kaikki seuran jäsenet kymmenvuotiaista ylöspäin. Nuoremmille pyritään järjestämään n. kerran kuukaudessa yhteinen harjoitus pe klo 18-19 yhdessä starsien kanssa. Seuraa seuran nettisivuja. www.kyros-rasti.fi

Kyrös-Rastin sääntömääräinen vuosikokous pidetään sunnuntaina 15.12.2019 klo 17. Paikka on vielä avoin  - seuraa seuran nettisivuja. www.kyros-rasti.fiWilhelmiina pinkoi plaketeille

- 21.10.2019
Sunnuntaina 20.10. juostiin kauden viimeiset kesäsuunnistuksen SM-kilpailut Sipoonkorvessa. Kyrös-Rastin Wilhelmiina Liuksiala jaksoi puristaa erikoispitkän matkan kilpailussa loppuun asti ja sijoittui hienosti D18-sarjan yhdeksänneksi. Onneksi olkoon Wiltsun kauden toisesta SM-plakettisijasta!Hämeenkyrön koululaissuunnistusten tulokset

- 10.10.2019
Kiitos kaikille kilpailijoille, opettajille ja huoltajille. 

Hämeenkyrön koululaissuunnistusten tulokset 10.10.2019 :

Tulokset

Väliajat

Huom. Viimeisellä rastilla oli kaksi leimasinta, joista toisen koodia ei syötetty tulospalveluohjelmistoon. Osalla kilpailijoista väliaikatieto näyttää siksi tyhjää. Suoritus on kuitenkin täysin hyväksytty. Hämeenkyrön alakoululaisten suunnistusmestaruuskilpailut

- 07.10.2019
Koululaissuunnistukset 10.10. klo 9.30 Humppakankaalla (ent. Suurlavan parkkipaikka)

Hämeenkyrön alakoulujen koulujenväliset suunnistuskilpailut pidetään torstaina 10.10. klo 9.30 alkaen Humppakankaalla, eli entisen Suurlavan maastoissa. Kilpailukeskus sijaitsee Suurlavan parkkipaikalla.


Sarjat: pienet tytöt (3-4 lk tai nuoremmat suunnistusta harrastaneet) ja pienet pojat Rastireitti (RR). Isot tytöt (5-6 lk) ja isot pojat tukireitti.

Ilmoittautumiset ti 8.10. klo 12 mennessä Google Formsiin: https://forms.gle/xrxnAQFEZuWeFBPK7. Ilmoittautumisen yhteydessä mainittava, mikäli oppilaan tulosta ei saa julkaista UutisOivassa ja Kyrös-Rastin kotisivuilla.


Leimaus: emit-leimauskortti. Järjestäjä hankkii kaikille, ei mahdollisia omia leimauskortteja.

Kartta: A5, muovissa

Ratamestari: Tero Linnainmaa


Lähdöt klo 9.30 alkaen. Kilpailun alkuun lyhyt sääntöjen ja toimintojen kertaus.

Lisätiedot: Elisa Tuomisto, p. 0503387793KILPAILUOHJEET - ALUSTAVAT

Kilpailijat käyttävät rintanumeroita. Ne ja hakaneulat jaetaan kilpailukeskuksessa.
3-4 lk (RR-sarjat) rintanumerot ovat 101 -> ja 5-6 lk (TR-sarjat) rintanumerot ovat 201->

TOIMINTA LÄHTÖPAIKALLA
Lähtöpaikka sijaitsee n. 100 metrin päässä kilpailukeskuksesta.
Kilpailija kutsutaan 3 minuuttia ennen lähtökarsinaan ja kilpailijalle annetaan sähköinen emit-kortti. Samalla minuutilla lähtee yksi TR-sarjalainen ja yksi RR-sarjalainen.
2 min ennen RR-sarjalainen saa kartan käteensä ja toimitsijalta lyheyn opastuksen. Kilpailijat voivat harjoitella emit-leimausta.
1 min ennen kilpailijat saavat kartan käteensä ja voivat tutustua siihen.
n. 10 sekuntia ennen lähtöaikaa toimitsija asettaa yhdessä kilpailijan kanssa emit-kortin ns. nollaleimasimeen, jossa emitkorttia pidetään kiinni lähtöhetkeen asti. Lähtöhetkellä voit aloittaa suunnistuksen.

RADAT
3-4 lk. Rastireitti rastit sijaitsevat yhtenäisen siimarin varressa. Siimari on valkoinen. Siimaria pitkin ei ole pakko juosta koko matkaa, vaan välissä voi tehdä oikoja, esim. polkuja pitkin, jos siimari koukkaa metsään
5-6 lk. Tukireitti rasttit sijaitsevat n. 50 metrin päässä yhtenäisestä siimarista. Siimari on myös painettu karttaan.
Opettajille on tehty myös oma kartta, mikäli opettajat ehtivät ja haluavat käydä tutustumassa ratoihin.

SUORITUS
Kilpailija leimaa emit-kortilla joka rastilla. Huom. Jos kilpailija leimaa myös jollain hänelle kuulumattomalla rastilla, ei kilpailijaa hylätä, kunhan omat rastit on kierretty oikeassa järjestyksessä. Rastireittiläisten sarjassa ketään ei hylätä puuttuvan leiman takia. Mikäli jokin rasti on jäänyt välistä, lisätään kilpailijan loppuaikaan 10 minuuttia.
Kilpailusuoritus päättyy maalileimaukseen.

Maalileimauksen jälkeen kilpailijat siirtyvät rauhassa leimantarkistukseen, joka tehdään tietokoneella. Kilpailunumerot luovutetaan myös maalissa.

PALKINNOT
Palkinnot jaetaan heti tulosten selvittyä kilpailupaikalla. Kolme parasta / sarja palkitaan.

RATAMESTARI
Tero Linnainmaa

TULOSPALVELU
Vesa Suonurmi / Elisa Tuomisto

KYSYMYKSET JA LISÄTIEDOT
Elisa Tuomisto p. 0503387793