Etusivu
Vuonna 1980 perustettu Kyrös-Rasti ry. on vireä suunnistuksen erikoisseura.

Pääsiäis-rastit Turkkilassa

- 06.04.2020
Tervetuloa omatoimisille Pääsiäis-rasteille Hämeenkyrön Turkkilaan! 

Rastit ovat maastossa torstaista 9.4. aina sunnuntaihin 19.4. saakka ja metsään voi mennä parhaaksi katsomallaan ajalla. Paikalla ei ole toimitsijoita eikä ajanottoa. Rastipisteet on merkitty rastilipuilla. Rasteilla ei ole leimasimia.  

Radat:
Ratamestarina toimii Tero Linnainmaa. Ratavaihtoehtoina vaikea 5 km, vaikea 3,2 km ja keskivaikea 2,9 km. Maasto on haastavaa, joten lasten radat on valitettavasti jätettävä pois. Lapsille on kuitenkin tarjolla kivat radat Pääsiäsien aikaan Karhella, ks. erillinen suunnistuskoulun tiedote.

Kartta:
Voit joko tulostaa kartan itse tai noutaa sen Marjan Kukan itsepalvelumyymälästä (os. Rataskuja 12, 39100 Hämeenkyrö. Itsepalvelumyymälä on avoinna joka päivä klo 6-21. Karttoja voi noutaa Marjan Kukasta ke 8.4. klo 17.00 alkaen!). Jos sinulla on tulostusmahdollisuus, lähetä karttamaksun maksamisen jälkeen karttatilaus sähköpostitse os. kartat.satahamerastit@gmail.com. Kartta lähetetään mahdollisimman pian, tilaukset kuitenkin mielellään edellisenä päivänä klo 18.00 mennessä. 

Maksu:
Karttamaksu on 5 €. Karttamaksun voi maksaa Rastilippu.fi:n kautta, ostamalla kartta tasarahalla Marjan Kukan itsepalvelumyymälästä  tai suorittamalla maksu suoraan Kyrös-Rastin tilille FI73 4503 0010 2897 46 (KyRa).  HUOM! Myös Sata-Häme-rastien kausikortti v. 2020 kelpaa. Ks. alta ohjeet kausikortin maksamiseen. 

Osoite & erillisohjeita:
Lähtöpaikka sijatisee osoitteessa Välimaan metsätie 132. Pysäköi huolellisesti tien reunaan. Lähtöpaikalla on rastilippu ja K-kirjain. Kartalla sijaitsevalta louhokselta kulkee maansiirtoautoja. Louhos on ehdottomasti kiellettyä aluetta.

Ohjeet kausikortin maksamiseen: 
Kausikortti maksaa KyRan ja Nouskin jäsenille 40 € ja ei-jäsenille 70 €. KyRan ja Nouskin 18-sarjalaiset ja sitä nuoremmat maksutta.  
Kyrös-Rastilaiset voivat maksaa kausikortin seuran tilille:  FI73 4503 0010 2897 46 (KyRa). Kun olet maksanut kausikortin, lähetä sähköposti kyra.sihteeri@gmail.com. Nouskilaiset maksavat kausikortin Nouskin tilille  FI10 4503 1040 0293 00 (IkNV). Sata-Häme-rastit poikkeusjärjestelyihin!

- 03.04.2020
Vallitseva koronapandemia muuttaa ainakin alkukauden osalta myös Sata-Häme-rastien konseptia. Niin kauan kuin maassa vallitsee poikkeustila, toimivat myös Sata-Häme-rastit omatoimirasteina. Kausi alkaa jo pääsiäsenä Hämeenkyrön Turkkilasta ja Ikaalisten Palinperältä. 

Rastit ovat maastossa maanantaista sunnuntaihin (Huom. pääsiäsenä jo torstaista 9.4.2020 alkaen) ja metsään voi mennä parhaaksi katsomallaan ajalla. Paikalla ei ole toimitsijoita eikä ajanottoa. Rastipisteet on merkitty rastilipuilla, rasteilla on koodit vain lapsille tarkoitetulla D-radalla. (Huom. Pääsiäisrasteilla ei valitettavasti D-rataa. Ks. Suunnistuskoulun tiedote lastenradoista Karhella). Rasteilla ei ole leimasimia.  Omatoimirastien kertamaksu 5 € ja kausikortti seurojen jäsenille 40 € ja ei-jäsenille 70€ .  Omien seurojen 16-sarjalaiset ja sitä nuoremmat maksutta.  Kausikortin ja kertamaksun KyRan järjestelykerroilla voi maksaa seuran tilille:  FI73 4503 0010 2897 46 (KyRa). Kun olet maksanut kausikortin, lähetä sähköposti kyra.sihteeri@gmail.com. Kertamaksun voi myös maksaa rastilipun kautta tai suoraan järjestävän seuran tilille. Suosittelemme tulostamaan kartan itse. Lähetä karttapyyntö osoitteeseen kartat.satahamerastit@gmail.com edellisenä päivänä klo 18.00 mennessä. 

Kyrös-Rastin järjestelykerroilla karttoja myös myynnissä ja noudettavissa Marjan Kukassa (os. Rataskuja 12, 39100 Hämeenkyrö). Marjan Kukan itsepalvelumyymälä on avoinna joka päivä klo 6-21. Maksettaessa Marjan Kukkaan, ota käteinen tasaraha mukaan. Täytä myös ilmoittautumislappu (nimi, rata ja maksutapa käteinen / tilille / Rastilipun kautta). Nouskin järjestelykerroilla karttoja voi noutaa Sammin St1:ltä.Suunnistuskoululaiset

- 25.03.2020
SUUNNISTUSKOULUN ALKU SIIRTYY VÄHINTÄÄN TOUKOKUUN ALKUUN

Korona tilanteen takia olemme joutuneet lopettamaan talven saliharjoittelun ja kesäkauden alkua siirtämään tämän hetkisen ennusteen mukaan toukokuun alkuun.  Tiedotamme heti, kun suunnistuskoulun alkaminen varmistuu.


OMATOIMIHARJOITUKSET SUUNNISTUSKOULULAISTEN PERHEILLE

Koska Korona tilanteen takia emme pysty aloittamaan ohjattu suunnistuskoulua, tarjoamme omatoimi suunnistusta suunnistuskoululaisille oman perheen kanssa. 

Radat ovat helppoja. Ratoja voi perheet suunnistaaa yhdessä. Usean vuoden suunnistusta harrastaneet lapset, voivat suunnistaa ratoja yksinkin. Muista kuitenkin, että vain terveenä saa lähteä suunnistamaan. 

Ensimmäisten kertojen  radat ovat keskustojen sprinttikarttoilla. Niissä pihaalueet merkitään oliivin vihreällä ja niihin ei saa missään nimessä mennä. Kartassa on lisäksi muita kiellettyjä alueita ja ne on merkitty violetilla vinoviivoituksella.

Suunnnistusradassa lähtö merkitään kolmiolla ja maali kahdella päällekkäisellä ympyrällä. Rastit kierretään järjestyksessä. Jos rata tuntuu liian pitkältä, rataa voi aina lyhentää. Rasteilla ei rastilippua vaan punainen tai oranssi kuitunauha. Rasteilla ei ole leimasinta.


Joka torstai avautuu uusi rata, joka on suunnistajien käytössä viikon ajan. Voit pyytää kartan sähköpostiisi (liisa.k.naskali@gmail.com), josta saat sen itse tulostettua. Lisäksi karttoja on valmiiksi tulostettuna Mäntykuja 17 postilaatikossa.

Tarvittaessa lisätietoja saat Liisalta 050-3790073 tai Päiviltä 040-7082998


1. kerta 26.3-1.4 Kyröskoski, lähtöpaikka jäähallin pihassa. 


Suunnistuksen ja liikunnan iloa tovottaen Kyrös-Rastin suunnistuskoulun ohjaajat Muutoksia harjoituksiin

- 14.03.2020
Vallitsevan koronavirus-pandemian vuoksi Kyrös-Rastin yhteisiin harjoituksiin tapahtuu seuraavia muutoksia:
- Stars-ryhmän salivuorot tältä keväältä perutaan.
- TehoStarsien leiri maaliskuun lopussa perutaan, mutta sprinttiharjoitus pidetään.
- Lasten suunnistuskoulun aloitus siirretään toukokuun puolelle. Tiedotamme tarkemmasta aikataulusta lähiaikoina.

Ei kuitenkaan unohdeta omatoimista harjoittelua, se on erittäin suositeltavaa! Muistetaan että kaikki treenaaminen tehdään vain terveenä.