Hämeen AM-pitkä ja -viesti 2019
Hämeen alumestaruudet pitkällä matkalla ja viestissä ratkotaan Hämeenkyrön Mahnalassa 17.-18.8.2019

Hämeen AM-pitkä ja -viesti Mahnalassa 17.-18.8.2019


Henkilökohtaiset Hämeen alueen pitkien matkojen mestaruudet ratkotaan lauantaina 17.8 ja viestit sunnuntaina 18.8. Kilpailukeskuksena toimii Mahnalan Ympäristökoulu.

Mahnalan kartta on Asko Määtän piirtämä ja uunituore. Maasto on hyvin vaihtelevaa, aikuisten ratojen ratamestari Juha Niinimäen sanoin jopa yllättävän mukavaa juosta. Kangaspohjaisen metsän lisäksi toki löytyy sitä legendaarista hämäläistä talousmetsää. Korkeuseroja Mahnalan harju tarjoaa myös kohtalaisesti. Lasten radat ovat Ennimaria Järventaustan ja Vesa Suonurmen käsialaa. 

Tervetuloa upeiden maisemien äärelle, Hämeenkyrön Mahnalaan!

Ajankohtaista:
Sata-Häme-rastit kilpailukartalla ja rastipisteillä keskiviikkona 21.8.2019 klo 17.30-19.00. Kartan myynti Mahnalan koululla. Ratamestarina toimii Vesa Suonurmi. Jos haluat juosta kisaratasi uudelleen, ota kisakarttasi mukaan. RR+TR-sarjalaiset huom: siimari on sunnuntain viestin siimari.

Kilpailut ovat ohi. Suurkiitos kaikille osanottajille, talkoolaisille, maanomistajille ja yhteistyökumppaneille mainiosti sujuneista kilpailuista! Kuvia löytyy vasemman linkkivalikon alta. Löytötavaroita voi kysyä osoitteesta elisa.tuomisto@gmail.com (ainakin kolmet suunnistuskengät, suunnistustrikoot, emit, kuoritakki..).

Lauantain pitkän matkan kilpailuun on ilmoittautunut 501 suunnistajaa. Viestiin sunnuntaina on ilmoittautunut 121 joukkuetta, eli n. 363 suunnistajaa tulossa.

Hämeen ja Satakunnan nuorten alueleiri järjestetään kilpailun yhteydessä. Osallistujien yöpyminen Mahnalan koululla. Alueleirille tulossa 54 nuorta.

Muutama kuva kilpailumaastosta löytyy vasemman linkkivalikon takaa. Harjulta avautuvat upeat maisemat - jos niitä ehtii katselemaan. Kisajuliste löytyy myös vasemmalta linkkivalikosta. Se sisältää muutaman maistiaisen kilpailukartasta.

Seuraa kisajärjestelyiden etenemistä myös kilpailun Facebook-tapahtumasivulla.


Maaston aiempi käyttö:
Kilpailualueesta valmistui Taatanmaiseman kartta v. 1985 (viitaten järvenselän toisella puolella asuneeseen nobel-kirjailija Frans Emil Sillanpäähän) ja samana vuonna kartalla juostiin SM-tarkkailukilpailut. Hämeen piirin oravapolkuviesti kilpailtiin vuonna 1989. Tuolloin kilpailukeskus sijaitsi soranottoalueella, jossa muuten tällä hetkellä sijaitsee Hämeenkyrön kunnan uusi Mahnalan asemakaava-alue. Harjoituksia ja iltarasteja alueella on toki pidetty, mutta varsinaisia kilpailuja siis vain kaksi kertaa.


***

Kilpailunjohtaja: Elisa Tuomisto, elisa.tuomisto@gmail.com
Ratamestariryhmä: Juha Niinimäki (pj), Ennimaria Järventausta ja Vesa Suonurmi.