Hämeenkyrö Trail Cup 2018
Hämeenkyrön upeilla kangaspoluilla juostava polkujuoksutapahtumien sarja
Lentokenttä 6.9. - Nousukiitoon

(Osoite Vasuntie 84, 39200 Kyröskoski. Kilpailukeskus Puoli-Pirkan laavulla)


Trail cupin kolmas osakilpailu juostaan Hämeenkyrön lentokentän ympäristössä erittäin nopealla alustalla ja poluilla. Pinsiössä joutui laskemaan ja nousemaan mäkeä sekä varomaan kivikoissa, mutta lentokentällä siitä ei ole pelkoa. Vaikka kiitorataa ei saadakaan tossujen alle on polut tasaisia ja hyvä pohjaisia, joten tuntuma on kuin juoksisi kiitorataa. Nopeasta alustasta johtuen tämä on Trail cupin pisin osakilpailu matkallisesti, mutta ajallisesti mahdollisesti jopa nopein.
Matkaan lähdetään puoli Pirkan laavulta loivaan alamäkeen, josta käännetään Vasuntiestä yli kiitoradan puolelle. Alkumatka on leveämpää polkua, kunnes noin kilometrin kohdalla siirrytään pienelle polulle. Pientä polkua juostaan kiitoradan päädyn ohi, jossa tulee reitin suurin nousu harjun yli. Harjusta mennään tällä kertaa kuitenkin suoraa yli ja laskeudutaan Vasuntien varteen, jonka reunaa pitkin palaillaan kohti tapahtumakeskusta. Noin 4 ja 5 kilometrin kohdalla juostaan pari lyhyttä pätkää hiekkatiellä, joka on kuitenkin pehmeänpää hiekkaa. Tieltä noustaan loppunousu ylös ja sen jälkeen onkin enää alle kilometri tasaista neulasmattoa maaliin. Loppusuora on loivaan ylämäkeen, jossa kovan loppukirin ottavat pääsevät nousemaan ilmaan – ainakin melkein. 

Tossusuositus:
Nopeasta ja hyvä pohjaisesta alustasta johtuen kenkävalinnaksi suositellaan lenkkaria. Mikään ei tietysti estä juoksemasta maastolenkkarilla tai suunnistuskengällä, mutta pidon takia ei erityistä maastokuviointia pohjaan tarvitse.