Iltarastit
Kyrös-Rasti ja Ikaalisten Nouseva-Voima ovat 1980-luvun puolivälistä alkaen järjestäneet kuntosuunnistustapahtumia toiminta-alueellaan. Nykyisin Sata-Häme-rastien nimellä kulkevaan tapahtumaan kaikki ovat tervetulleita.
Sata-Häme-rastit 2020


Järjestävät seurat: Kyrös-Rasti ja Ikaalisten Nouseva-Voima

Paikkakunnat: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Ylöjärvellä entisen Viljakkalan alue ja Parkano

Sata-Häme-rastien normaaliaikojen keskiviikkoiset tapahtumat alkavat 10.6.2020 Vesajärven Ihanankulmalta. Keskiviikkoisin on tarjolla emit-leimasimet ja ajanotto. Kartan myynti ja lähtö on auki klo 17.30-19.00. Käytettäessä emit-leimasimia, pyydämme kiinnittämään huomiota hyvään käsihygieniaan ja ehdottomasti pysymään kotona, mikäli on flunssan oireita. Lisäksi turvavälejä on syytä noudattaa. Suuren suosion saaneet omatoimirastit kuitenkin jatkuvat. Keskiviikkotapahtumien jälkeen rastit pysyvät metsässä seuraavan viikon tiistai-iltaan asti. Emit-leimausta ei omatoimirasteilla ole. Kartan voi ostaa ja tulostaa itselleen www.rastilippu.fi:stä. Lisäksi karttoja on Hämeenkyrön Marjan Kukassa. Kartan hinta on 5 € sekä paikanpäältä ostettuna, että omatoimisuunnistuksessa. Maksettaessa Marjan Kukkaan huomioithan vain käteismaksun 5 € tasarahalla.

Omatoimirastien kertamaksu 5 € ja kausikortti seurojen jäsenille 40 € ja ei-jäsenille 70€ .  Omien seurojen 18-sarjalaiset ja sitä nuoremmat maksutta, kunhan kausimaksu on maksettu.  Kausikortin voi maksaa seuran tilille:  FI73 4503 0010 2897 46 (KyRa). Kun olet maksanut kausikortin, lähetä sähköposti kyra.sihteeri@gmail.com. Kertamaksun voi maksaa rastilipun kautta tai suoraan järjestävän seuran tilille. Suosittelemme tulostamaan kartan itse. Lähetä karttapyyntö osoitteeseen kartat.satahamerastit@gmail.com edellisenä päivänä klo 18.00 mennessä. 

Kyrös-Rastin järjestelykerroilla karttoja myös myynnissä ja noudettavissa Marjan Kukassa (os. Rataskuja 12, 39100 Hämeenkyrö). Marjan Kukan itsepalvelumyymälä on avoinna joka päivä klo 6-21. Maksettaessa Marjan Kukkaan, ota käteinen tasaraha mukaan. Täytä myös ilmoittautumislappu (nimi, rata ja maksutapa käteinen / tilille / Rastilipun kautta). Nouskin järjestelykerroilla karttoja voi noutaa Sammin St1:ltä.


****

Normaaliolojen Sata-Häme-rastien ohjeet:

Lähdöt: Keskiviikkoisin klo 17.30-19.00, Huomioi poikkeukset

Osallistumismaksu: v. 2020: 5 € / krt tai kausikortti 70 €. Seuran jäsenille kausikortti 40€. Omien seurojen juniorit (18-sarjalaiset ja sitä nuoremmat) maksutta, kunhan kausimaksu on maksettu. Emit-kortin vuokra 1 euro. KyRan ja Nouskin junioreille lainaus on ilmainen.

Kausikortin voi maksaa Kyran tilille FI73 4503 0010 2897 46 viitteellä 1009. Esitä tosite maksusta ensimmäisellä SH-rastikerralla.

Radat: A = vaikea (5 - 7 km), B = keskivaikea (4 - 5 km), C = helppo (noin 3 km), nuorille TR- tai RR-rata, RV tai D = erittäin helppo (noin 2 km).

TR = siimariin (=maastoon vedetty erottuva nauha) tukeutuva rata, 

RR = siimarirata, 

RV = siimarille sijoitetut rastit, jotka pitää merkitä karttaan.


Tiedotus: UutisOivan seuratoimintapalsta sekä internet: kyros-rasti.fi  www.iknv.fi
ja www.rastilippu.fi/kuntosarjat


Yhteyshenkilöt: Vesa Suonurmi (KyRa) vesasuonurmi@gmail.com ja Tapani Jokela (IkNV) 044 999 7669.

Ohjeita Sata-Häme-rasteilla kävijöille

Järjestäjiltä saat osallistumismaksua vastaan kartan, jossa on haluamasi rata valmiiksi painettuna. Lisäksi on hyvä olla karttamuovi, kompassi ja emit-kortti. Tarvittaessa voit vuokrata / lainata näitä järjestäjiltä.

Opastuksen alkupiste selviää kalenterista, esimerkiksi Vt 3 St1 Hämeenkyrö. Kalenterissa on myös Google maps -linkki ja Rastilippupalvelussa on opastuksen alkupiste sekä tapahtumapaikka merkittynä.

Suomen Suunnistusliiton ohjeet: SSL-ohjeet

Ilmoittaudu aina maalissa toimitsijalle suorituksesi jälkeen, vaikka et olisi kiertänyt koko rataa.