Maisema-Triathlon 22.7.2018
Jokanais- ja -miesluokan triathlontapahtuma Laitilan Sillankorvassa
Osallistujaohjeet: (15.7.2018, muutokset mahdollisia. Mahdolliset muutokset päivittyvät tänne sivuille.)

Osanottajat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuulla. Teitä ei ole suljettu muulta liikenteeltä, mutta liikenteenohjaajia ja varoituskylttejä on reitin varrella.

Kilpailukeskuksen osoite on Trossitie 62. Pysäköinti on nuorisoseurantalo Mäntylän pysäköintipaikoilla, os. Maisematie 185, josta on 750 metriä kilpailukeskukseen. Opastus kilpailukeskukseen vt 3:n ja Maisematien risteyksestä, nk. Ahrolan ristiltä. Huom! pysäkönti Trossitien varressa on ehdottoman kiellettyä! Pysäköinti kapeahkolle tielle aiheuttaa vaaratilanteen pyöräilyosuuden aikana. 

Kisainfo pidetään klo 10.30. kilpailukeskuksessa. Kisainfossa käydään läpi reitti, tärkeät huomioonotettavat asiat sekä mahdolliset mieltä askarruttavat kysymykset. Kilpailumateriaalin luovutus klo 9.30. lähtien kisakansliasta. Kisakansliasta saat itsellesi ajanottochipin, kilpailunumerolapun ja sen kiinnittämiseen vyötäisille kuminauhaa ja hakaneuloja. Lisäksi käsivarteesi / ranteeseesi kirjoitetaan tussilla kilpailunumerosi tulospalvelun vuoksi. Kilpailunumerolappuja ei käytetä uidessa. Pujota numero yllesi ennen pyöräilyä. Pyöräillessä numero pidetään selkäpuolella ja juoksuosuudelle lähdettäessä käännä numero etupuolelle. 

Kaikkien sarjojen lähtö tapahtuu klo 11.00.

Pyörä- ja juoksuvaihto tapahtuvat samassa paikkaa kilpailukeskuksessa. Ennen lähtöä ja vaihtojen yhteydessä sijoita tavarasi pyörätelineen luo siististi ja muutkin huomioiden. Pyörätelineitä ei ole numeroitu, mutta pyörätelineisiin on merkitty ohjeellinen pyörien sijoittelupaikka.
Tarkemmin reitistä voit lukea reittikuvauksesta sekä reittikartoista.

Uinti:
Uinti lähtee n. 200 metriä kilpailukeskuksesta pohjoiseen. Ota mukaan ylimääräiset kengät uinnin lähtöpaikalle siirtymiseen. Järjestäjät tuovat lähdöstä kengät takaisin kilpailukeskukseen. Uinti kulkee rannan suuntaisesti. Mikäli olet epävarma uimaan, ota yhteyttä järjestäjiin ennen kisan alkua. Uintia ovat turvaamassa Hämeenkyrön VPK:n pintapelastajat sekä kaksi soutuvenettä. Hädän sattuessa nosta käsi ylös ja käänny selkäuintiin.
Uinti rantautuu kilpailukeskukseen veneenlaskupaikan liuskoja pitkin, laitureiden jälkeen. Matka pyörätelineille on matoitettu.

Pyöräily:
Pyöräilykypärä on ehdottoman pakollinen. Kiinnitä kypärä päähäsi ennen kuin otat pyörän telineestä. Pue kilpailunumero ja käännä numerolappu selkäpuolelle. Pyörän selkään saat nousta vasta järjestäjien ohjeen mukaan, kilpailukeskukseen johtavan tien pienen töppärän päältä. Pyöräily kulkee Kirkkojärven ympäri myötäpäivään. Käänny aina asfalttiteitä seuraillen oikealle. Hämeenkyrön Kirkon jälkeen on vauhdikas lasku Frantsilan Kehäkukalle. Kehäkukan liittymän jälkeen seuraa kevyenliikenteenväylää kohti Tamperetta. Pappilanjoen sillalla, valtatie 3:lla on remontti, jonka vuoksi myös kevyenliikenteen väylää on kavennettu 1,5 metriin. Sillan ylityksessä on noudatettava varovaisuutta ja maximi ajonopeus sillalla on 15 km/h! Heti Pappilanjoen sillanylityksen jälkeen reitti kääntyy vasemmalle alikulkutunneliin 3-tien ali. Käännös on jyrkkä, joten jarruta! Alikulkutunnelista käännytään taas oikealle aina nk. Ahrolan ristille saakka, josta Maisematietä pitkin paluu kilpailukeskukseen. Nouse pois pyörältä järjestäjien määrämässä paikassa. Ota kypärä pois päästä vasta kun olet asettanut pyöräsi takaisin pyörätelineeseen.

Millä tahansa pyörällä voit osallistua. Alla on koko matkan asfalttia poislukien lyhyt siirtymä vaihtoalueelle. Kilpailu on peesivapaa, mutta huomioi oma ja toisten turvallisuus etenkin aika-ajopyörällä ajettaessa! 


Juoksu:
Juoksu lähtee samaan suuntaan kuin pyöräily kääntyen sillan ja ylämäen jälkeen Sillanpääntielle. Varo liikennettä ylittäessäsi Trossitietä. Tyttöjen, poikien ja Maisemanautiskelijoiden reitti kääntyy Sillanpääntien ja Kierikkalantien ensimmäisestä liittymästä. Muut sarjat jatkavat Myllykolun risteykseen saakka, josta kääntyvät vasemmalle Kierikkalantielle Maisema-Kahvilan suuntaan aina takaisin Sillanpääntielle. Maaliin tullaan takaisin samaa reittiä. Maaliin tullessasi järjestäjät keräävät ajanottochipit ja numerolaput pois.

Huolto:
Järjestäjien puolesta kilpailukeskuksessa on tarjolla vettä ja urheilujuomaa.

Palkinnot:
Kilpasarjojen kolme parasta palkitaan pokaaleilla ja Frantsilan luomuyrttililan tuotepalkinnoilla.

Kilpailukeskus:
Vessavaunu. Ei erillistä pesutilaa. Kilpailukeskuksessa on ravintola, jossa on myynnissä kahvia, virvokkeita, suklaata ja makkaraa.

Kilpailun jälkeen: Voit käydä nauttimassa maankuulua Maisema-Kahvilan raparperipiirakkaa juoksureitin varrelta tutussa paikassa. Nobel-kirjailija Frans Emil Sillanpään syntymäkodin museo Myllykolu on avoinna myös juoksuosuuden suunnassa. Myllykolussa esitetään Sillanpää-Oopperaa klo 18.00, johon on vielä lippuja saatavilla.


Urheilullista päivää Hämeenkyrössä toivottaa Kyrös-Rasti