Maisema-Triathlon 31.7.2021
VII Maisema-Triathlon Hämeenkyrön Vanhan paloaseman rannasta, os. Laivatie 4, 39100 Hämeenkyrö. Pysäköinti Piikainniityntie 2, 39100 Hämeenkyrö.
Osallistujaohjeet 
(14.7.2021, muutokset mahdollisia. Mahdolliset muutokset päivittyvät tänne sivuille. 30.7. päivitetty maskisuositus)Koronaohje: ethän tule kilpailupaikalle mikäli sinulla on ylähengitystieoireita! Pidä turvaväli 1-2 metriä. Kilpailupaikalla on useissa paikoissa käsidesiä tarjolla. Toivomme kilpailijoiden käyttävän kilpailupaikalla maskia ennen ja jälkeen kilpailun. Kilpailun aikana maskia ei tarvitse käyttää. Maaliin tullessa jokaiselle kilpailijalle annetaan järjestäjien toimesta maski. Osanottajat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuulla. Teitä ei ole suljettu muulta liikenteeltä, mutta järjestäjiä ja varoituskylttejä on reitin varrella.Kilpailukeskuksen osoite on Laivatie 4, 39100 Hämeenkyrö. Pysäköinti on Hämeenkyrön Matkaparkissa (vanha urheilukenttä), os. Piikainniityntie 2, josta on n. 500 metriä kilpailukeskukseen. Myös huoltajat ja kannustajat pysäköivät Matkaparkkiin. Opastus pysäköintipaikalle vt 3:n ja Piikainniityntien risteyksestä. Huom! pysäkönti lähellä kilpailukeskusta Siljantien, Miehentien ja Laivatien varressa on ehdottoman kiellettyä! Pysäköinti kapeahkolle tielle aiheuttaa vaaratilanteen pyöräily- ja juoksuosuuksien aikana.Kilpailumateriaalin luovutus klo 12.30. lähtien kisakansliasta. Kisakansliasta saat itsellesi ajanottochipin, kilpailunumerolapun ja sen kiinnittämiseen vyötäisille kuminauhaa ja hakaneuloja. Kilpailunumerolappuja ei käytetä uidessa. Pujota numero yllesi ennen pyöräilyä. Pyöräillessä numero pidetään selkäpuolella ja juoksuosuudelle lähdettäessä käännä numero etupuolelle. Ajanottochip kiinnitetään ennen lähtöä huolellisesti vasempaan nilkkaan. Jos käytät uinnissa märkäpukua, huomaa että kiinnität chipin näkyvästi, ei märkäpuvun alle. Chipit palautetaan maalissa. Palauttamattomasta chipistä veloitetaan 50€Kilpailussa on kaksi lähtöaikaa. Klo 14.00 starttaavat Miehet yleinen, Naiset yleinen ja joukkuekilpailijat. Klo 14.15 starttaavat Miehet 45-v, Naiset 45-v, tytöt 16-v, pojat 16-v ja Maisemanautiskelijat. Kisainfo klo 13.30. kilpailukeskuksessa. Kisainfossa käydään läpi reitti, tärkeät huomioonotettavat asiat sekä mahdolliset mieltä askarruttavat kysymykset. Pyörä- ja juoksuvaihto tapahtuvat samassa paikkaa kilpailukeskuksessa. Ennen lähtöä ja vaihtojen yhteydessä sijoita tavarasi pyörätelineen luo siististi ja muutkin huomioiden. Pyörätelineitä ei ole numeroitu, mutta pyörätelineisiin on merkitty ohjeellinen pyörien sijoittelupaikka.

Tarkemmin reitteihin voit tutustua Turvallisuussuunitelma- ja reittikarttatiedostossa.

Uinti 300 m:

Uinti lähtee allonmurtajan päästä, huvimajan takaa. Uinti lähtee vedestä. Uintiosuudella poijut kierretään vasemmalta ja uinti rantautuu veneenlaskupaikan liuskaa pitkin. Matka pyörätelineille on matotettu. Mikäli olet epävarma uimaan, ota yhteyttä järjestäjiin ennen kisan alkua. Uintia ovat turvaamassa Hämeenkyrön VPK:n pintapelastajat sekä kaksi soutuvenettä. Hädän sattuessa nosta käsi ylös ja käänny selkäuintiin.

Kilpailukeskuksessa on pukeutumisteltat naisille ja miehille. Jos haluat vaihtaa vaatteita uinnin jälkeen voit tehdä sen suojassa.

Pyöräily 15 km:

Pyöräilykypärä on ehdottomasti pakollinen. Kiinnitä kypärä päähäsi ennen kuin otat pyörän telineestä. Pue kilpailunumero ja käännä numerolappu selkäpuolelle. Pyörän selkään saat nousta vasta järjestäjien ohjeen mukaan, kilpailukeskukseen johtavan tien pienen töppärän päältä. Pyöräily kulkee Kirkkojärven ympäri myötäpäivään. Käänny aina asfalttiteitä seuraillen oikealle. Hämeenkyrön Kirkon jälkeen on vauhdikas lasku Frantsilan Kehäkukalle. Kehäkukan liittymän jälkeen seuraa kevyenliikenteenväylää kohti Tamperetta. Heti Pappilanjoen sillanylityksen jälkeen reitti oikealle kilpailukeskukseen. Käännös on jyrkkä, joten jarruta! Nouse pois pyörältä järjestäjien määrämässä paikassa. Ota kypärä pois päästä vasta kun olet asettanut pyöräsi takaisin pyörätelineeseen.Millä tahansa pyörällä voit osallistua. Alla on koko matkan asfalttia poislukien lyhyt siirtymä vaihtoalueelle. Kilpailu on peesivapaa, mutta huomioi oma ja toisten turvallisuus etenkin aika-ajopyörällä ajettaessa!Juoksu 4 km:

Juoksu lähtee puistoalueelta vasemmalle rannan suuntaisesti kohti Ainonpuiston leikkikenttää ja nousee aidatun leikkikentän vierustaa Miehentielle. Miehentieltä käännytään vasemmalle Siljantielle josta taas käännytään jo pyöräilyosuudelta tuttuun Vt 3:n alittavaan tunneliin. Juoksijat nousevat Kirkkoahdetta kohti Viljakkalantietä ja jatkavat Viljakkalantietä kunnes ratsastuskoulun jälkeen kääntyvät vasemmalle Rantakulmantielle ja siten takaisin kilpailukeskusta kohti. Rantakulmantie on kapea Pappilanjokea myötäilevä soratie, jonka alkupäähän takaisin Viljakkalantielle reitti palaa ja maaliin tullaan takaisin samaa reittiä kuin lähdettäessä. Huom. Juuri ennen maalia puistoalueella on kapea silta, joten ratkaisut kannattaa pyrkiä tekemään jo hyvissä ajoin! Maaliin tullessasi järjestäjät keräävät ajanottochipit pois.Huolto:

Järjestäjien puolesta kilpailukeskuksessa on tarjolla vettä ja urheilujuomaa. HUOM. Koronan takia juomia ei ojenneta kilpailijoille vaan ne ovat otettavissa pöydältä mukeihin kaadettuna. Kontakipintojen välttämiseksi omia juomapulloja ei valitettavasti pysty täyttämään kilpailukeskuksessa. Palkinnot:

Kilpasarjojen kolme parasta palkitaan pokaaleilla ja tuotepalkinnoilla. Joukkuesarjan nopeimman joukkueen jäsenet  palkitaan mitaleilla ja tuotepalkinnoilla. Maisemanautiskelijoiden sarjassa on muutama arvonapalkinto. Seuraa kuulutuksia. Koronan vuoksi voittajia ei kätellä.