Nuoret
Toimintamme on kannustavaa ja tavoitteellista ja annamme halukkaille mahdollisuuden kehittyä huippu-urheilijaksi asti!

Suunnistuskoulu 

Suunnistuskoulu jatkuu talvikaudella saliharjoitusten merkeissä perjantaisin klo 18-20. 10- vuotiaat ja vanhemmat voivat osallistua saliharjoituksiin joka kerta. Alle 10 -vuotiaat voivat osallistua kuukauden 2. perjantai saliharjoituksiin. Tällöin ohjelma suunniteltu erityisesti pienten suunnistuskoululaisten ehdoilla. Seuraavat tällaiset kaikkille (myös pienille) tarkoitetut saliharjoitukset ovat 14.2 ja 13.3. Joka kerta myös aikuiset ovat tervetulleita harjoituksiin. 

Saliharjoituksista ajantasaista tietoa stars treenikalenterissa. 

Suunnistuskoulun kesäkausi alkaa huhtikuussa.


Suunnistuskoulu 2019

Kesän suunnistuskoulu pyörähtää käyntiin Kirkonkylän koulun, Sillan ympäristössä tiistaina 23.4 klo 18-19.30. Kaikille säänmukainen ulkovarustus päälle, sillä jo ensimmäisellä kerralla on luvassa rastien löytämisen riemua! Lisäksi alkuinfoa vanhemmille ja lapsille, ilmoittautumisia, pelisääntöjen luomista ja karttamerkkeihin tutustumista. Siis sekä lapset että heidän vanhempansa paikalle.

Suunnistuskoulu on tarkoitettu kaikille alle 15-vuotiaille aloittelijoille ja alle 12-vuotiaille aiemmin suunnistaneille lapsille (yli 12-vuotiaat suunnistuksen harrastajat siirtyvät stars-ryhmään). Alle 7-vuotiaat lapset toivotaan tulevan oman aikuisen kanssa. Suunnistuskoulussa muodostetaan erilaisia ryhmiä lapsen taito-, ikä- ja motivaatiotaso huomioiden. Kaikenikäisten lasten vanhemmat ovat aina tervetulleita liikkumaan suunnistuskouluun lapsensa kanssa, vaikka ohjausvastuu on seuran ohjaajilla.

Suunnistuskoulun vuosihinta on 80 €/perheen 1. lapsi ja 55€/sisarukset. Lajiin voi kerran tulla tutustumaan ilmaisesti.

Suunnistuskoulumaksu sisältää: suunnistuskoulukalenterin mukaisen ohjatun toiminan, kartat, rastipassin, suunnistuskoulupaidan kaudeksi käyttöön, palkitsemiset, vakuutuksellisen lisensin (0-11v kattaa kaikki urheilulajit), Kyrös-Rastin jäsenmaksun (20 €), Sata-Häme iltarastien ilmainen osallistuminen ja kilpailumaksut (ei rastiviikkoja tai kilpailuja ulkomailla).


TERVETULOA mukaan kaikki uudet ja vanhat suunnistajat!

Lisätietoja: Liisa Naskali 050-3790073, liisa.k.naskali@gmail.com
SUUNNISTUSKOULUKALENTERI 2019

Suunnistuskoulu klo 18-19.30.

Ti 23.4 Silta, Kyrönsarventie 16, liikuntasalien parkkipaikka koulun takana. Sprintti, reitinvalinta.

Ma 29.4 Lintuharju, Lintuharjuntieen ja Turkkilantien risteys (opastus). Karttamerkit, kartan suuntaaminen, suunnitelman tekeminen. RR, TR

Ke 8.5 Suurlava, Lintuharjuntie (iltarastien yhteydessä). Lasten matalankynnyksen kilpailu, yksin, pareittain, pienissä ryhmissä. RR, TR

Ti 14.5 Lentokenttä. Suunnitelman tekeminen, kompassin käyttö.

Ti 21.5 Pinsiö, Maaston muodot, korkeuskäyrät. Muutos harjoituspaikassa!

Ti 28.5 Onnimanni. Peukku paikalla, maaston muodot, kompassi suunnistuksen tukena. Muutos harjoituspaikassa!

Ke 5.6 Luhalahti, Sata-häme rastit, omatoiminen osallistuminen, lähtö klo 17.30 - 19

Ti 11.6 Hämeen oravapolkukilpailu Järj. Epilän Esa (Ylöjärvi)

Ti 18.6 Linnainmaa, Laitila, Trossitie. Maatilasprintti.


KESÄTAUKO

Ti 6.8 Lintuharju. Kertaus.

Ti 13.8 EI suunnistuskoulua. HOV, Nokia, Koukkujärvi

Huom! Ke 14.8 Sata-Häme rastit Luhalahden alueella, Särkijärvellä, RR ja TR -radat

Ti 20.8 Mahnala. RR, TR, suora suunnistus.

Ti 27.8 Pentinmaa, Mäkelä-Haavistontie. Pariviesti yksin ryhmissä.

Ti 3.9 Ansomäki, Viljakkala, Pähkinämäentie 60. Rastille tulo ja lähtö. Kompassi suunnistuksen tukena.

Ti 10.9 Ulvaan kota, Ulvaantie.Rogaining.


Lisäksi kannattaa osallistua Kyrös-Rastin ja Ikaalisten Nousevan Voiman keskiviikkoisin järjestämille Sata-Häme iltarasteille, joiden kalenteri löytyy rastipassista sekä iltarastit osiosta. Iltarasteilla saa mennä suunnistamaan oman aikataulunsa mukaan. Metsään saa lähteä klo 17.30 - 19 välillä ja toimitsijoilta voi kysyä apua. 5.6 asti iltarasteilla on paikalla myös suunniuskoulun ohjaaja.