Maisema-Triathlon sunnuntaina 14.7.2024 klo 11.00.

Legendaarinen Hämeenkyrön kansallismaisemia sivuava Maisema-Triathlon järjestetään taas!

***

Kilpailut ovat ohi! Mukaan ilmoittautui 72 triathlonistia. Järjestävä seura kiittää lämpimästi kaikkia osanottajia, kannustajia, yleisöä, toimitsijoita ja yhteistyökumppaneita tapahtumasta.

Lopputulokset avautuvat tämän linkin takaa: MaisemaTriathlon_loppuajat2024.xlsx. Väliaikoja on luvassa myöhemmin. Kysymykset tuloksiin liittyen elisa.tuomisto@gmail.com

***

Kilpailumatkana on 300 m uinti - 15 km pyörä ja 4 km juoksu. Matkat sopivat triathlonin niin ensikertalaisille kuin kokeneille kilpailijoille. Kilpailukeskuksena toimii Hämeenkyrön Laivaranta, os. Laivatie 4, 39100 Hämeenkyrö. Sekä kilpailijoiden että yleisön pysäköinti Hämeenkyrön Matkaparkissa, os. Piikainniityntie 2, 39100 Hämeenkyrö(Google maps linkki pysäköintipaikalle). Kilpailukeskusalue on tiiviisti rakennetun niemen kärjessä, jonne ylimääräistä ajoa kilpailun aikana tulee välttää osanottajien turvallisuuden takaamiseksi! Pysäköintipaikalta on matkaa kilpailukeskukseen alle 500 metriä.

Sarjat: Tytöt ja Pojat alle 16-v. Naiset ja Miehet yleinen, Naiset ja Miehet yli 45-v sekä Maisemanautiskelijat-kuntosarja ja joukkuekilpailu. Myös sähköpyörällä voit osallistua Maisemanautiskelijat-sarjaan. Kaikkien sarjojen kolme parasta palkitaan paitsi joukkuekilpailussa nopein joukkue ja Maisemanautiskelijat-sarjassa on arvontapalkinnot.

Osanottomaksut: 40 € aikuiset ja 20 € alle 16-vuotiaat. Varsinainen ilmoittautumisaika päättyy keskiviikkona 10.7.2024, jonka jälkeen jälki-ilmoittautumismaksu 60 € aikuiset ja 20 € alle 16-vuotiaat. Maksa osallistumisesi ilmoittautumisen yhteydessä Kyrös-Rasti ry.n tilille Aito Sp FI73 4503 0010 2897 46 viitenumerolla 1012. Jos maksat osallistumisen toisen puolesta, kirjoita maksaja-kenttään ketä maksu koskee. Mikäli et halua nimeäsi julkisesti näkyville lähtö- ja tulosluetteloon, voit lähettää siitä tiedon 11.7.2024 klo 21 mennessä osoitteeseen kyra.ilmoittautuminen@gmail.com.

HUOM. Kilpailuun otetaan 100 ensimmäistä ilmoittautunutta. Varsinaisen ilmoittautumisajan puitteissa on ilmoittautunut hienot 69 osanottajaa. Jälki-ilmoittautuminen onnistuu vielä, joko ilmoittautumislomakkeen kautta tai kisapäivänä paikan päällä. Ilmoittautuneet ja lähtölistat (tilanne 11.7.2024) näet tästä: Maisematriathlon 140724 kilpailunumerot.xlsx

Ilmoittautuminen on auki >KLIKKAA TÄSTÄ

Alustavat kilpailuohjeet ja reittikartat:

Jokainen kilpailee omalla vastuullaan. Kilpailijoita ei ole järjestäjien puolesta vakuutettu, joten huolehdithan omasta vakuutusturvastasi.

Kilpailumateriaalin (numerolappu sekä numeroitu uimalakki) nouto kilpailupaikalta infosta kisa-aamuna n. klo 9.00 alkaen. Kilpailunumeron kiinnittämistä varten saat järjestäjän puolesta kuminauhaa ja hakaneuloja. Kilpailun aikana ja jälkeen kilpailijoita palvelee kilpailukeskuksessa juomapiste, jossa on tarjolla vettä ja urheilujuomaa. Kilpailukeskuksesta löytyy pukeutumistilat naisille ja miehille. Voit osallistua millä tahansa pyörällä (triathlonpyörä, kilpapyörä, mökkipyörä, mummokonkeli, fätti, jopo, jne!). Jos osallistut Maisemanautiskelijat sarjaan sähköpyörällä, kerro siitä ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään kilpailupaikalla, sähköpyöräilijät merkitään tulosluettelossa erikseen.

Kisainfo järjestetään kilpailukeskuksessa klo 10.30. Osallistuminen kisa-infoon on suotavaa, jotta tiedät miten toimitaan.

Järjestele ennen kilpailua vaihtoalueelle pyöräily- ja juoksuvarusteesi eli pyörä, kypärä (ehdottoman pakollinen varuste), kilpailunumero ja mahdollisesti pyöräilykengät ja lenkkarit. Vaihtoalue on sama molemmissa vaihdoissa.

Uintiosuus 300 m kulkee melko lähellä rantaa (päivitetty 11.7.). Käytä numeroitua uimalakkia, mutta jätä kilpailunumero vaihtoalueelle. Uintiosuudella on järjestäjien toimesta Hämeenkyrön VPK:n pintapelastusyksikkö ja kaksi soutuvenettä. Kaikki lähtevät yhtä aikaa kello 11. Jos et ole kokenut uimari, sinun ei kannata ryhmittyä lähdössä aivan kärkeen. Nosta käsi ylös, jos sinulla on vedessä hätä. Kun nouset vedestä, riisu numeroitu uimalakkisi ja aseta se järjestäjän ohjeen mukaisesti ennen vaihtoalueelle siirtymistä. Veden lämpötilaa voit seurata reaaliaikaisesti tämän linkin takaa: BioDiver veden reaaliaikainen seurantapalvelu

Pyöräily 15 km on koko matkalta asfalttipohjainen ja kulkee Kirkkojärven ympäri myötäpäivään. Vaihtoalueella riisu mahdolliset uimavarusteesi, pujota kilpailunumerosi vyötäisille numero selkäpuolelle ja pue pyöräilykengät /lenkkarit ja pyöräilykypärä. Taluta pyörää järjestäjän ohjeistuksen siihen asti että pyöräily on sallittu. Pyörän päälle saa nousta vain kypärä päässä. Mikäli kypärä ei ole asianmukaisesti kiinnitetty ennen pyöräilyn aloittamista, kilpailija voidaan hylätä. Kilpailu on peesivapaa, eli siinä ei ole peesikieltoa (huomioi kuitenkin oma ja muiden turvallisuus!). Teitä ei ole suljettu, mutta isoimmissa risteyksissä on järjestäjien puolesta toimitsijat. Pyöräilyosuudella käänny aina asfalttitietä oikealle. Pääosin pyöräreitti kulkee maalaisteitä. Järjestäjä on pyrkinyt merkkaamaan isoimmat kuopat ja epätasaisuudet. HUOM. kilpailukeskusta lähestyttäessä Pappilanjoen sillan ylityksen jälkeen on tiukka käännös oikealle, huomioi siis oikea tilannenopeus! Vaihtoon tullessa nouse pyörän päältä järjestäjän ohjeen mukaisesti ja taluta pyöräsi vaihtoalueelle. Aseta pyörä telineeseen ja riisu kypärä ja mahdollisesti vaihda pyöräkengät lenkkareihin. Käännä numerolappu vyötäisillä etupuolelle. Vaihtoajoista ei saa väliaikoja, joten halutessasi ota nämä omalla kellolla talteen. Pyöräilyaikaan lasketaan mukaan sekä ensimmäinen että toinen vaihto (T1+T2)

Juoksuosuus 4 km on kohtalaisen tasainen reitti jossa noin puolet matkasta juostaan sorapohjaista Rantakulmantietä. Reitti on sama alku- ja loppumatkasta. Maaliin tullessa kilpailijat ylittävät pienen sillan, joka on kapeahko. Huomioi tämä loppukiritaistelussa eli tee ohitus ennen puusiltaa.

Kaikkien sarjojen kolme parasta palkitaan. Palkinnot jaetaan kilpailun jälkeen, kaikkien sarjojen voittajien selvittyä. Palkinnot on lahjoittanut Pinsiön Taimisto. Maisemanautiskelijat sarjassa arvontapalkinnot.

Kilpailussa on ajanotto ja väliajat seuraavasti: uinti / vaihto 1 + pyöräily + vaihto 2 / juoksu.

Tulokset tulevat järjestäjän kotisivuille kilpailun jälkeen. Mikäli et halua omaa nimeäsi näkyviin lähtö- ja tulosluetteloon ilmoita siitä viimeistään to 11.7.2024 klo 21 mennessä osoitteeseen kyra.ilmoittautuminen@gmail.com.

Tervetuloa mukaan kesän hyväntuulisimpaan triathlontapahtumaan!

Lisätiedot: elisa.tuomisto@gmail.com / 050 338 7793