Hämeen kompassi-cup parisprinttiviesti 10.8.2023

Hämeenkyrössä


Alustavat kilpailuohjeet

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä järjestäjän kilpailuohjeita

Kilpailukeskus, pysäköinti ja kilpailukeskukseen saapuminen

Kilpailukeskus sijaitsee Ammatti-Instituutti Iisakin piha-alueella Hämeenkyrössä. Pysäköinti kilpailukeskuksessa.

Opastus

VT3 ja Härkikujan välisestä liikenneympyrästä. Opastus paikalla kilpailupäivänä klo 16.00. Kilpailukeskuksen navigointiosoite on Taitokuja 3, Hämeenkyrö.

Kilpailukartta

Mittakaava 1:4 000, tuloste 8/2023. Kartta on muovisuojuksessa. Kartta noudattaa voimassa olevaa sprinttisuunnistuskartan kuvausohjetta. Kartan koko on RR ja TR sarjoissa A5. 14-sarjoissa kartan koko on A4.

Kartan erikoispiirteet

Kartalla on käytetty oheista näkyvän erikoiskohteen merkkiä kahdessa merkityksessä. Merkki kuvaa joko sähkökaappia (huomattavan kokoisia) tai leikkivälineitä. Katso oheiset esimerkkikuvat.

Maasto

Hämeenkyrön keskustan taajama-aluetta omakotitaloineen ja kerrostaloineen. Alueella on useita kouluja ja palvelurakennuksia.

Kielletyt alueet ja turvallisuus maastossa

Kiellettyjä alueita pihamaat ja kartalle kielletyn alueen merkinnällä (violetti ruudutus) merkityt alueet. Maastossa EI ole kielletyn alueen nauhoja. Kartalle merkittyjä teiden ylityspaikkoja on noudatettava. Joillakin radoilla on lisäksi alikulku. Vilkkaimmat teiden ylitykset ovat valvottuja. Kilpailualuetta ei ole suljettu liikenteeltä, joten varovaisuutta on noudatettava!

Viitoitukset

Vaihtopuomilta on viitoitus K-pisteelle. Viimeiseltä rastilta on viitoitus vaihtoon/maaliin. Viitoituksissa käytetään valkoista muovinauhaa.

Sarjakohtaiset erityisohjeet

Rastireitti: Viestissä on käytössä kaksi siimaria; valkoinen ja oranssi. Joukkueen jäsenet kiertävät molemmat siimarit jollain viestin osuudella. Valkoisella siimarilla maastossa rastipukeissa ja rastilipuissa on tunnukset RR1, RR2, RR3, RR4, RR5 ja RR6. Oranssilla siimarilla maastossa rastipukeissa ja rastilipuissa on tunnukset RR7, RR8, RR9, RR10, RR11 ja RR6. Oman radan siimari on merkitty karttaan yhtenäisellä oranssilla viivalla. Toisen radan siimari on merkitty karttaan oranssilla katkoviivalla. Rastireitillä ei ole hajontaa.

Tukireitti: Maastossa on kaksi siimaria; valkoinen ja oranssi. Joukkueen jäsenet kiertävät molemmat siimarit jollain viestin osuudella. Oman radan siimari on merkitty karttaan yhtenäisellä oranssilla viivalla. Toisen radan siimari on merkitty karttaan oranssilla katkoviivalla. Tukireitillä ei ole hajontaa.

14-sarjat: Käytössä on hajonta.

K-pisteellä on opastaja ja myös huoltajien on mahdollista mennä K-pisteelle opastamaan juoksijoita. Opastaja ei saa häiritä viestin kulkua!

Viimeinen rasti

Viimeisellä rastilla on kaksi leimasinta RR6 ja 100. Kummalla tahansa leimasimella voi leimata. Viimeinen rasti on kaikilla osuuksilla sama.

Lähtö- ja vaihtodemo

Lähtö- ja vaihtodemo suoritetaan klo 17.30.

Lähtö

Lähtö- ja vaihtoalueelle kuljetaan emit-nollauksen kautta. Jokainen kilpailija vastaa itse emit-korttinsa nollaamisesta! Kartat jaetaan ensimmäisen osuuden juoksijoille käteen, osuuksien 2-4 kartat ovat kiinnitettyinä karttatelineeseen.

KAIKKI KILPAILIJAT SIIRTYVÄT EMITIN NOLLAUKSEN KAUTTA LÄHTÖALUEELLE KLO 17.55 MENNESSÄ. MYÖS TOISEN OSUUDEN JUOKSIJAT. Radat ovat lyhyitä ja lähdöt tapahtuvat lyhyessä ajassa.

Vaihto

Vaihdon ohjetta tarkennettu 9.8. klo 20.30

Vaihtoon saapuessaan kilpailija leimaa vaihtoleimauksen (sama kuin maalileimaus). Tämän jälkeen kartta luovutetaan toimitsijalle ja karttatelineestä otetaan seuraavan osuuden kartta, joka viedään vaihtopuomille seuraavalle viestinviejälle. Maastosta tullut kilpailija siirtyy tämän jälkeen vaihtopuomin taakse odottamaan toista omaa osuuttaan. Leimat tarkistetaan vasta, kun kilpailija on juossut molemmat omat osuutensa. Emittiä ei nollata osuuksien välissä

Vaihtoalueella on nähtävillä kilpailukartta.

Maali

Järjestys maaliviivalla ratkaisee sijoituksen (sijat 1-3). Maalituomari ratkaisee mahdolliset loppukirikamppailut maaliviivalla. Kilpailuaika otetaan maalileimauksesta. Viimeisen osuuden juoksija suorittaa maalileimauksen, jonka jälkeen hän siirtyy leimatarkistukseen.

Maali sulkeutuu viimeisen kilpailijan tullessa maaliin tai viimeistään klo 20.30

Uusintalähtö

2.- 4. osuuksien juoksijoille järjestetään tarvittaessa uusintalähtö. Järjestäjät antavat tästä ohjeita kilpailun aikana.

Kilpailumateriaalit

Kilpailumateriaalit noudetaan seuroittain infosta. Materiaalipussissa on kilpailunumerot ja emit-tarkistusliuskat. Omat hakaneulat mukaan.

Joukkueella on kaksi numerolappua, 1. ja 3. osuuden juoksija käyttää koko viestin ajan samaa numeroa, samoin 2. ja 4. osuuden juoksija. Omat hakaneulat. Numerot palautetaan omien osuuksien jälkeen maaliin.

Karttojen palautus

Kartat saa noutaa toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti infon lähistöltä, kun viimeiset kilpailijat ovat lähteneet maastoon.

Rastinmääritteet

Rastinmääritteet on painettu karttaan. Erillisiä rastinmääritteitä ei ole saatavilla.

Matkat: (yksi osuus rastiväliviivaa pitkin)

RR-sarjat: 0,5 - 1,0 km (siimari 1,1-1,4 km)

TR-sarjat: 0,7 - 1,0 km

14-sarjat: 1,5 - 1,6km

Mallirasti

Mallirasti sijaitsee infon läheisyydessä. Samassa paikassa voi kokeilla myös Emit-kortin toimivuuden.

Emit-kortit

Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Kaikki kilpailijat tarkastavat lähtöluettelosta oman Emit-korttinsa numeron. Virheellinen numero on muutettava infossa, väärällä Emit-numerolla kilpaileminen johtaa hylkäykseen. Emit-kortin voi vuokrata infopisteestä (3 €).Vuokratut Emit-kortit tulee palauttaa infoon kilpailusuorituksen jälkeen. Palauttamatta jääneistä korteista veloitetaan 70 €.

Varakartat

Varakartat sijaitsevat vaihtopuomin läheisyydessä.

Tulostaulu, tulokset, rastiväliajat ja viralliset kilpailuohjeet

Kilpailun aikana tuloksia voi seurata Online-tulospalvelusta. Kilpailun järjestäjän nettisivuilla julkaistaan linkki tuloksiin. Viralliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä kilpailukeskuksessa infon läheisyydessä.

Rastiväliajoissa tulee olemaan odotteluaika osuuksien välillä, koska leimatarkistusta ja emitin uudelleen nollausta ei ehditä suorittaa osuuksien välissä. Loppuaika lasketaan kuitenkin oikein.

Pukeutuminen ja WC

WC tiloja on koulurakennuksen sisällä. Pukeutumistiloja ei ole. NASTAREILLA MENO KOULUN SISÄLLE ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneiden kilpailijoiden tulee ilmoittautua maalissa.

Ensiapu

Ensiapu sijaitsee infossa.

Palkinnot

Kaikki palkitaan osallistumispalkinnolla. Kaikkien sarjojen 1.-3. palkinnot jaetaan tulosten selvittyä.

Ravintola

Kilpailukeskuksessa on ravintola, josta voi ostaa mm. kahvia, teetä, lettuja, grillimakkaraa sekä muuta suolaista ja makeaa syötävää. Maksutapoina käteinen tai MobilePay.

Kuntosuunnistus

Ei tarjolla kuntosuunnistusta kilpailupäivänä.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja Eeva Harhala

Valvoja Lauri Naskali, KooVee

Ratamestarit Vesa Suonurmi, Ennimaria Järventausta

Info ja EA Tarja Vanhatalo-Suonurmi

Lähtö Timo Pyhtilä

Maali Vesa Suonurmi

Tulospalvelu Jussi Hannukainen

Tuomarineuvosto


Kilpailukeskuskartta